GALLERI
585
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-585,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

GALLERI

Vakre Røisheim er en gammel skysstasjon med vernede hus i tun fra 1700-tallet

FIlm by Hamoud Alhawiti

En historie å ta vare på

Kulturhistorisk opphold i helt spesielle omgivelser. Et opphold på Røisheim i dag er en reise i historie, med dagens krav til komfort.

På vei over den lunefulle Sognefjellsveien var det ikke uvanlig at både veifarende, embetsmenn og handelsreisende stoppet på Røisheim i Bøverdalen for å hvile. Røisheim var skysstasjon fra 1858 og bidro til søvn og hvile for både reisende, kusker og hester. Skysstasjonens funksjon gikk gradvis over til et hvilested for fjellturister og dagens reisende – enten de skal mellom øst og vest eller bestige en av de mange toppene i Jotunheimen. Slik ble turismen oppdaget og siden har det ikke stoppet. Første gang nevnt i historiske dokumenter fra 1600 tallet. Bygningene og tunet som ble fredet i 1923, gir en helt spesiell ro og atmosfære.