OM OSS
140
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-140,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

OM OSS

Vakre Røisheim er en gammel skysstasjon med vernede hus i tun fra 1700-tallet

Røisheim

– et tradisjonsrikt sted i Bøverdalen for de kresne og eventyrlystne

Røisheim ligger ved Sognefjellsveien ca. 15 km vest for Lom. Stedet har siden 1858 vært skysstasjon og et naturlig stoppested på veien mellom Lom i øst og Luster i vest. Sognefjellsveien er Norges høyeste fjellovergang og veien er vinterstengt til ca. 1. mai. Veien fra Lom til Røisheim er alltid åpen.

Vakre Røisheim er en gammel skysstasjon med tilsammen 14 fredede hus i tunet. I tillegg er Nepehuset og den gamle smia fredet – de ligger litt i utkanten av tunet.  Noen hus er fra 1700-tallet. Stedet har lang tradisjon i å ta vare på kresne og eventyrlystne fjellturister – enten de ønsker seg til toppen av tindene i Jotunheimen eller søker den gamle og vernede skysstasjonens atmosfære og berømte, gode mat.

Vertskapet sørger for at gjestene blir tatt hånd om på aller beste måte.

Velkommen!

Vertskapet på Røisheim

Fra og med sesongen 2020 vil Kjetil Magnussen og Lise Rolland ønske velkommen som vertskap på Røisheim Hotell.

Kjetil Magnussen og Lise Rolland har samlet mye kunnskap og bred erfaring fra hotell-og restaurantbransjen. Kjetil som kokk, kjøkkensjef og soussjef på Kleivstua Hotell og Sundvolden Hotell. Han har også drevet eget bakeri. Lise er hotellfagutdannet og har en Master i anvendt organisasjonspsykologi fra BI i tillegg til mange års erfaring som servitør, hovmester og assisterende hovmester i inn og utland. Lise og Kjetil fremhever spesielt at de er glade i norsk mat og norske mattradisjoner med en tidsriktig vri. Hver kveld serveres en variert tre- eller fire retters meny som kombinerer lokale råvarer og norske mattradisjoner både fra øst og vest i Norge.

Kjetil og Lise ønsker alle hjertelig velkommen til Røisheim og gleder seg til å møte både tidligere og nye gjester. De ønsker å gi alle en god opplevelse på Røisheim med minner det er verd å ta med seg videre.

 

Om Kjetil Magnussen i GD

En historie å ta vare på

Kulturhistorisk opphold i helt spesielle omgivelser. Et opphold på Røisheim i dag er en reise i historie, med dagens krav til komfort.

På vei over den lunefulle Sognefjellsveien var det ikke uvanlig at både veifarende, embetsmenn og handelsreisende stoppet på Røisheim i Bøverdalen for å hvile. Røisheim var skysstasjon fra 1858 og bidro til søvn og hvile for både reisende, kusker og hester. Skysstasjonens funksjon gikk gradvis over til et hvilested for fjellturister og dagens reisende – enten de skal mellom øst og vest eller bestige en av de mange toppene i Jotunheimen. Slik ble turismen oppdaget og siden har det ikke stoppet. Første gang nevnt i historiske dokumenter fra 1600 tallet. Bygningene og tunet som ble fredet i 1923, gir en helt spesiell ro og atmosfære.

Stillhet og natur

– lett tilgjengelig ved Sognefjellsveien

Røisheim er et sted der naturen og den unike atmosfæren har hovedrollen. Vi ønsker å invitere til å nyte fjellet i fred og ro og til den gode samtalen over middagsbordet – både med de du reiser sammen med eller nye bekjentskaper i peisestuen. Den spesielle arkitekturen gir rammen for et godt opphold. Selv om stedet er lett tilgjengelig fra hovedveien, senker roen seg umiddelbart når du kommer inn på tunet på Røisheim.  Det er ikke TV eller radio på rommene, men mulighet for tilknytning til Wi-Fi.

Nyt roen i tradisjonsrik arkitektur med høy standard!

Finn veien til Røisheim med bil eller motorsykkel

Du finner Røisheim ved Sognefjellsveien mellom Lom i Gudbrandsdalen og Luster i Sogn. Det er ca. 15 km fra Lom til Røisheim. Vi har ladere for både Tesla og vanlige El-biler ved parkeringsplassen.

Klikk her for kart og veibeskrivelse til Røisheim.

•••

Sognefjellsveien er en av Norges Nasjonale Turistveger.
Se beskrivelser av turistvegen her. Sognefjellsveien er vinterstengt.

 

Med buss eller tog

Det går tog til Otta fra Oslo og Trondheim. Buss videre til Lom og Bøverdalen.

Planlegg ruten på entur.org

•••

Nor-Way Bussekspress kjører il Lom, Sogndal og Øvre Årdal fra de fleste steder i Sør-Norge.
Ring 177 eller finn ruteinformasjon fra Nor-Way Bussekspress her.

•••

Fra Sogndal til Røisheim går det buss 2 ganger daglig. I sommersesongen går det lokale ruter til Røisheim fra Otta, Årdal og Sogndal. Valdresekspressen har også forlenget sine sommeruter over Valdresflya til Røisheim og videre til Leirvassbu.

Vår matfilosofi

Når kokken ringer med matklokken, er det klart for middag. Vi serverer en spennende tre- eller fireretters middag av høy kvalitet i den gamle tømmerspisestuen i hovedhuset på Røisheim.

Til middag vil vi servere deg fisk fra fjorden, kjøtt fra fjell og bygder, lokale urter fra omegn og sopp fra Krokskogen for å nevne noe. Bruk av råvarer og smaker fra naturens skattkammer vil være ett naturlige utgangspunktet for alt som serveres hos oss. Vi gjør alt vi kan for å ta vare på de originale smakene i råvarene.

 

All mat som serveres vil være laget fra grunnen av og vi vil benytte oss av førsteklasses råvarer ut fra sesong og tilgang. Hos oss vil du få servert tradisjonell mat med vår tids vri.

 

Vi ønsker å tilby våre gjester god, hjemmelaget mat basert på lokale råvarer og tradisjoner.

 

Vi vet at en god opplevelse er et minne man vil ta med seg i lang tid, og vi vil gjøre vårt ytterste til at ditt opphold hos oss er noe du vil huske lenge. Vi ønsker at middagen du spiser hos oss vil gi deg glede av å nyte norsk tradisjonsmat i tidsriktig tilberedning. Du skal kunne kose deg med hver en rett og glede deg med forventning til neste blir servert. Dagens middag vil alltid presenteres for alle gjestene samlet og du vil få vite hvor råvarene kommer fra.

 

Vi ønsker også at du skal huske smaken av det hjemmebakte brødet du nyter til frokost, med hjemmelaget syltetøy eller noe annet av den innholdsrike bufféen vår. Du skal glede deg til å åpne matpakken og nyte den ekstra skiven med noe godt på, enten du er på fjellet eller i bilen til ditt neste reisemål.

 

Vi vil at oppholdet på Røisheim blir med i minnene dine for alltid.

 

Velkommen til en smak av øst og vest!

3 retter – 850,-

4 retter – 890,-

Egne barnepriser

Frokost, matpakke og festmeny på kvelden

Hver kveld serverer vi en 3 eller 4 retters festmeny. Lokale råvarer og tradisjoner står i sentrum, men vi håper du vil la deg overraske av en moderne vri.

Til frokost serverer vi en buffet, der du også får muligheten til å lage deg en deilig matpakke til dagens tur, enten du skal i fjellet eller på biltur.