Røisheim hotel | OM OSS
140
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-140,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

OM OSS

Vakre Røisheim er en gammel skysstasjon med vernede hus i tun fra 1700-tallet

Røisheim

– et tradisjonsrikt sted i Bøverdalen for de kresne og eventyrlystne

Røisheim ligger ved Sognefjellsveien ca. 15 km vest for Lom. Stedet har siden 1858 vært skysstasjon og et naturlig stoppested på veien mellom Lom i øst og Luster i vest. Sognefjellsveien er Norges høyeste fjellovergang og veien er vinterstengt til ca. 1. mai. Veien fra Lom til Røisheim er alltid åpen.

Vakre Røisheim er en gammel skysstasjon med tilsammen 14 fredede hus i tunet. I tillegg er Nepehuset og den gamle smia fredet – de ligger litt i utkanten av tunet.  Noen hus er fra 1700-tallet. Stedet har lang tradisjon i å ta vare på kresne og eventyrlystne fjellturister – enten de ønsker seg til toppen av tindene i Jotunheimen eller søker den gamle og vernede skysstasjonens atmosfære og berømte, gode mat.

Vertskapet sørger for at gjestene blir tatt hånd om på aller beste måte.

Velkommen!

Vertskapet på Røisheim

Fra og med sesongen 2013 har Erik Teigum ønsket velkommen som driver av Røisheim Hotell.

Erik Teigum er 50 år gammel, er fra Skjåk og utdannet kokk og lærer i ernæring, helse og miljø. Han har jobbet flere steder som kokk, servitør, kjøkkensjef. Han var hovmester på Bølgen og Moi og før han kom til Røisheim, arbeidet han som driftssjef i Le Café, Catering Systemer AS. Erik fremhever spesielt at han er glad i norsk mat og norske mattradisjoner. Hver kveld serveres en variert fire retters meny som kombinerer lokale råvarer og norske mattradisjoner.  Erik ønsker alle hjertelig velkommen til Røisheim og gleder seg til å møte nye og gamle gjester.

Om Erik Teigum i GD

For pressen: Kontaktinfo og ev bilder for nedlasting

En historie å ta vare på

Kulturhistorisk opphold i helt spesielle omgivelser. Et opphold på Røisheim i dag er en reise i historie, med dagens krav til komfort.

På vei over den lunefulle Sognefjellsveien var det ikke uvanlig at både veifarende, embetsmenn og handelsreisende stoppet på Røisheim i Bøverdalen for å hvile. Røisheim var skysstasjon fra 1858 og bidro til søvn og hvile for både reisende, kusker og hester. Skysstasjonens funksjon gikk gradvis over til et hvilested for fjellturister og dagens reisende – enten de skal mellom øst og vest eller bestige en av de mange toppene i Jotunheimen. Slik ble turismen oppdaget og siden har det ikke stoppet. Første gang nevnt i historiske dokumenter fra 1600 tallet. Bygningene og tunet som ble fredet i 1923, gir en helt spesiell ro og atmosfære.

Stillhet og natur

– lett tilgjengelig ved Sognefjellsveien

Røisheim er et sted der naturen og den unike atmosfæren har hovedrollen. Vi ønsker å invitere til å nyte fjellet i fred og ro og til den gode samtalen over middagsbordet – både med de du reiser sammen med eller nye bekjentskaper i peisestuen. Den spesielle arkitekturen gir rammen for et godt opphold. Selv om stedet er lett tilgjengelig fra hovedveien, senker roen seg umiddelbart når du kommer inn på tunet på Røisheim.  Det er ikke TV eller radio på rommene, men mulighet for tilknytning til Wi-Fi.

Nyt roen i tradisjonsrik arkitektur med høy standard!

Finn veien til Røisheim med bil eller motorsykkel

Du finner Røisheim ved Sognefjellsveien mellom Lom i Gudbrandsdalen og Luster i Sogn. Det er ca. 15 km fra Lom til Røisheim. Vi har ladere for både Tesla og vanlige El-biler ved parkeringsplassen.

Klikk her for kart og veibeskrivelse til Røisheim.

•••

Sognefjellsveien er en av Norges Nasjonale Turistveger.
Se beskrivelser av turistvegen her. Sognefjellsveien er vinterstengt.

 

Med buss eller tog

Det går tog til Otta fra Oslo og Trondheim. Buss videre til Lom og Bøverdalen.

Planlegg ruten på entur.org

•••

Nor-Way Bussekspress kjører il Lom, Sogndal og Øvre Årdal fra de fleste steder i Sør-Norge.
Ring 177 eller finn ruteinformasjon fra Nor-Way Bussekspress her.

•••

Fra Sogndal til Røisheim går det buss 2 ganger daglig. I sommersesongen går det lokale ruter til Røisheim fra Otta, Årdal og Sogndal. Valdresekspressen har også forlenget sine sommeruter over Valdresflya til Røisheim og videre til Leirvassbu.

Vår matfilosofi

På Røisheim hotell er hvert måltid en fest. Hver kveld serveres en spennende tre- eller fire-retters middag av høy kvalitet til alle gjestene.

Bruk av råvarer og smaker fra naturens skattkammer er det naturlige utgangspunktet for alt som serveres hos oss. Vi ønsker å tilby våre gjester god, hjemmelaget mat basert på lokale råvarer og tradisjoner. Vi gjør alt vi kan for å ta vare på de originale smakene i råvarene. Hos oss vil du også få servert tradisjonell mat på en litt utradisjonell måte.

3 retter – 595,-

4 retter – 695,-

Egne barnepriser

Frokost, matpakke og festmeny på kvelden

Hver kveld serverer vi en 3 eller 4 retters festmeny. Lokale råvarer og tradisjoner står i sentrum, men vi håper du vil la deg overraske av en moderne vri.

Til frokost serverer vi en buffet, der du også får muligheten til å lage deg en deilig matpakke til dagens tur, enten du skal i fjellet eller på biltur.

Eksempel på menyer på Røisheim

 

Meny 1

Salat med lun Ridderost og ristede valnøtter
x
Laks- og aspargesrullade
serveres med smørsaus og lakserogn
x
Lammeskank med fjellmandelpoteter,
rotgrønnsaker og rødvinsaus
x
Multeisparfait
serveres med lune multer i wiskey og avlette

 

Høstmeny

Blåbærmarinert kveite
med tomatpesto
x
Skogsopptærte
serveres med smørsaus og tomatconcassse
x
Hjortefilet
serveres med rotgrønnsaker, portvin-fløtesaus
og hasselbakte poteter
x
Trollkrem med rosettbakkels

 

Vårlig meny

Avokadoterrine
serveres med kammskjell og salat
x
Krepsefarsert breiflabb
med aspargessaus,
x
Oksefillet
serveres med saltbakt sjalottløk-kompott
smørdampet nykål, rødvinsaus og røstipoteter.
x
Rabarbratærte