Aktiviteter
709
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-709,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Aktiviteter

På Røisheim er Jotunheimen, "der jotnene bor", rett utenfor stuedøren

Fjellet kaller

På Røisheim er Jotunheimen, ´der jotnene bor´, rett utenfor stuedøren. Galdhøpiggen på 2469 meter og noen meter lavere Glittertind er de mest kjente landemerkene.

Både Galdhøpiggen og Glittertind er tilgjengelige som dagsturer når du bor på Røisheim, i tillegg til 200 andre tinder på over 2000 meter. Jotunheimen Nasjonalpark, som ble opprettet i 1980, er det mest fjellfylte landskapet i Norge. I tillegg til de 27 høyeste fjelltoppene i landet, har nasjonalparken mange frodige daler, en rekke isbreer og flere store innsjøer. Området er et eldorado for natur- og friluftselskere med utallige muligheter for aktiviteter og spennende utfordringer!
Helt fra 1800tallet har Røisheim vært en inngangsport til Jotunheimen – både toppturer og annen fjellsport. Det er en kort biltur fra Røisheim til Juvassbreen som er et populært utgangspunkt for å bestige Galdhøpiggen og andre topper i området, i tillegg til at det er et sommerskisenter der.

Toppturer på ski

Skiføret gir muligheter for toppturer helt frem til mai og første del av juni både på randonné- og fjellski, med varierende vanskelighetsgrad.

Røisheim arrangerer Randonné-dager med fjellturer og gourmetmiddag i mai. Vi har flotte toppturmuligheter i nærheten – for eksempel Loftet, Store Smørstabbstind, Storebjørn, Breatind, Galdhøe, Bukkehøe og Fannaråken.

Etter en dag i fjellet kan det være deilig å sette seg på tunet og nyte noe godt i glasset. Et varmt bad i badestampen er godt for slitne muskler. Om kvelden kan du nyte et festmåltid med smak fra naturens skattekammer og lokale råvarer.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon og priser.

Sommerturer

Turen til toppen av Galdhøpiggen er den mest populære blant våre gjester. Det finnes imidlertid mange andre toppturer som kan friste.

For klatreentusiaster kan vi tilby klatring i klatrefelt ute og vanlig klatring i fjellet. Brevandring er en naturopplevelse av de sjeldne, og daglig arrangeres turer med erfarne førere over de mange breene. For de som synes flatt er bedre enn bratt, er det kort vei til Sognefjellet, der finnes mange turmuligheter og du kan finne snø til langt ut i juni.
Hvis du ønsker en litt lettere og kortere tur, anbefaler vi stien fra Røisheim til Raubergstulen. Ta den lille avstikkeren til utsiktspunktet Knippen med flott utsikt mot Bøverdalen og Jotunheimen.

Sykkelturer på Sognefjellet og i Bøverdalen

For de spreke syklister er Sognefjellet et eldorado. Sognefjellsvegen begynner ved Røisheim ( 513 moh) og snor seg ganske slakt oppover og vestover i Bøverdalen.

Etter avkjøring til Leirdalen ( 730 moh) begynner stigningene for alvor opp til det høyeste punktet Fantesteinen ( 1434 moh). Turen gir et fantastisk skue og god trening å sykle innover med Jotunheimens høyeste topper både til høyre og venstre.

Ønsker du en litt lettere tur, kan vi anbefale å ta av inn Leirdalen, til Leirvassbu ca 11 km fra Røisheim. Deretter ca 15 km på privat godt opparbeidet grusvei. Vi anbefaler en kopp kaffe og kanskje en liten fottur fra Leirvassbu.

Vi anbefaler også en litt lettere sykkeltur fra Røisheim til Lom via Solsidevegen.

Dersom du ikke har med sykkel kan det leies i Lom. 

3-5 dagers motorsykkeltur
med Røisheim som utgangspunkt

Vi har lagt opp en 3 dagers motorsykkel tur med Røisheim som utgangspunkt.
På disse tre dagene får du med deg fjord og fjell, bratte daler og vidder, kulturhistorie og unik arkitektur.

 

Vi anbefaler følgende turopplegg:

Dag 1 – ankomst Røisheim. Det tar omlag 5 timer med motorsykkel enten utgangspunktet er Trondheim, Bergen eller Oslo.

Dag 2 – over Sognefjellet ( ca 4 t ) til Solvorn og Sogndal. Anbefaler Walaker for lunsj. Sogndal – Loen ( ca 2 t ) mulig besøk Bremuseet og Loen skylift. Stryn – Lom ( ca 2 t )

Dag 3 – Lom – Otta og over Dovrefjell til Røros. Retur via Østerdalen

Dag 4 – Røisheim, Turtagrø, Tindevegen, Tyin, Beitostølen, Valdresflya og retur Røisheim.

Dag 5 – neste bestemmelsested eller hjem.

 

5 motorsykkelturer i Norge du bør oppleve

 

I Lom er det mange muligheter og gode tilbud av naturbaserte opplevelser.

Vil anbefaler deg en kikk på følgende nettsteder.

 

Kultur til inspirasjon og glede

Gjennom generasjoner har vi vært opptatt av å ta vare på stedets kultur og historie. På Røisheim og i omgivelsene kan vi tilby et vell av kulturminner og severdigheter.

Gamle tradisjoner innenfor byggeskikk, kunst, mat og folkemusikk er eksempler på det levende kulturlivet. Området har også fostret og inspirert mange diktere: Knut Hamsun, Tor Jonsson og Olav Aukrust har alle satt preg på den lokale og nasjonale litteraturen. Det samme kan sies om malere og komponistene; Gude, Edvard Grieg, Henrik Ibsen, Fritz Thaulow, Vinje, Garborg og Gerhard Munthe. Hvor sistnevnte har flere malerier utstilt på Røisheim fra perioden han bodde og malte der.

Et besøk i Lom – en reise i kultur

I Lom kommune er det mange spennende severdigheter å besøke. Ta f.eks turen til Lom Stavkirke, Lom Bygdemuseum Presthaugen, Norsk Fjellmuseum, Fossheim Steinsenter og urtehagen på Nordgard Aukrust.

Lom Stavkirke

Lom Stavkirke er en av de største og vakreste stavkirkene i Norge. Kirken er i dag fremdeles Loms hovedkirke. Kirken har vært bygget om flere ganger men opprinnelsen skriver seg helt tilbake til 1158. I kirken kan du blant annet finne en stor samling malerier fra 1700 tallet.
Les mer om Lom Stavkirke her

 

Lom Bygdemuseum

Lom Bygdamuseum ligger i Presthaug, i nydelig natur, rett ved Norsk Fjellmuseum. Museet er bygget opp slik en gård i Lom var for 150 år side. Museet består av 26 antikvariske bygninger fra ca. 1650-1940.
Les mer om Lom Bygdemuseum her

 

Norsk Fjellmuseum

Norsk Fjellmuseum – Jotunheimen og Reinheimen nasjonalparksenter ligger midt i Lom sentrum, og er en viktig inngangsport til fjellet og nasjonalparken. Norsk Fjellmuseum åpnet i 1994 og er landets eneste museum der samspillet mellom mennesker og fjellet er hovedtema.
Les mer om Norsk Fjellmuseum i Lom her

 

Fossheim Steinsenter

Fossheim Steinsenter er et geologisk museum, smykkegalleri, verksted og butikk. I steinsenteret finner du Norges største samling av mineral- og smykkesteiner. I butikken legger de vekt på smykker, suvenirer og bruksting i norsk stein
Les mer om Fossheim Steinsenter her 

 

Nordgard Aukrust

Solvendt under Lomseggen finner du Nordgard Aukrust med solbrune tømmerhus. Der finner du urtehage og gårdutsalg i det de selv kaller «Nordens Provence». Tilbudet i utsalget er basert på selvdyrkede urter. Driften er økologisk og det drives bio-dynamisk.
Les mer om Nordgard Aukrust her

 

Øvrige tilbud og anbefalte websider

I Lom har vi ellers et godt tilbud av kulturelle opplevelser. Les mer om dette hos
Kom til Lom

Vi vil også anbefale en tur til
Bakeriet i Lom

Lom Turistkontor

Visit Jotunheimen

Røisheim ligger langs Sognefjellsvegen – den høyeste av våre fjelloverganger og med mange spektakulære utsiktspunkt.
La deg inspirere av Financial Times beskrivelse av Norges utsiktspunkter her.