Topptur på ski
1360
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1360,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Topptur på ski

Røisheim er det perfekte utgangspunkt for toppturer

Toppturer på ski

Skiføret gir muligheter for toppturer helt frem til mai og første del av juni både på randonné- og fjellski, med varierende vanskelighetsgrad.

Røisheim er et godt utgangspunkt for flotte Randonné-dager. Vi har flotte toppturmuligheter i nærheten – for eksempel Loftet, Store Smørstabbstind, Storebjørn, Breatind, Galdhøe, Bukkehøe og Fannaråken.

Etter en en dag i fjellet kan det være deilig å sette seg på tunet og nyte noe godt i glasset.  Et varmt bad i badestampen er godt for slitne muskler. Om kvelden kan du nyte et festmåltid med smak fra naturens skattekammer og lokale råvarer.

 

Kontakt oss gjerne for mer informasjon og priser.

Vi kan anbefale Aktiv i Lom dersom man ønsker egen guide til turen.

Fjellet kaller

På Røisheim er Jotunheimen, ´der jotnene bor´, rett utenfor stuedøren. Galdhøpiggen på 2469 meter og noen meter lavere Glittertind er de mest kjente landemerkene.

Både Galdhøpiggen og Glittertind er tilgjengelige som dagsturer når du bor på Røisheim, i tillegg til 200 andre tinder på over 2000 meter. Jotunheimen Nasjonalpark, som ble opprettet i 1980, er det mest fjellfylte landskapet i Norge.

 

I tillegg til de 27 høyeste fjelltoppene i landet, har nasjonalparken mange frodige daler, en rekke isbreer og flere store innsjøer. Området er et eldorado for natur- og friluftselskere med utallige muligheter for aktiviteter og spennende utfordringer!

Helt fra 1800tallet har Røisheim vært en inngangsport til Jotunheimen – både toppturer og annen fjellsport. Det er en kort biltur fra Røisheim til Juvassbreen som er et populært utgangspunkt for å bestige Galdhøpiggen og andre topper i området, i tillegg til at det er et sommerskisenter der.

Vi starter sesongen

Vi planlegger åpning som vanlig den første helgen i mai, på tross av usikkerheten med Korona situasjonen.
Det blir mulighet for overnatting fra 05.05.22

 

Vi hadde ingen smitte tilfeller på Røisheim i fjor.
Alle gjesterommene og store deler av hotellet står nedfrosset hele vinteren.
En fordel for å bevare tømmeret, men er også et godt bidrag til smittevern både for virus og bakterier.
Vi drillet rutiner for ekstra vask og hygiene i 2020 og vil videreføre det i 2021 og 2022

Unike Røisheim

Vakre Røisheim er en gammel skysstasjon med vernede hus i tun fra 1700-tallet.

Røisheim ligger ved Sognefjellsveien ca. 15 km vest for Lom. Stedet har siden 1858 vært skysstasjon og et naturlig stoppested på veien mellom Lom i øst og Luster i vest. Sognefjellsveien er Norges høyeste fjellovergang og veien er vinterstengt til ca. 1. mai. Veien fra Lom til Røisheim er alltid åpen.

 

Vakre Røisheim er en gammel skysstasjon med tilsammen 14 fredede hus i tunet. I tillegg er Nepehuset og den gamle smia fredet – de ligger litt i utkanten av tunet.  Noen hus er fra 1700-tallet. Stedet har lang tradisjon i å ta vare på kresne og eventyrlystne fjellturister – enten de ønsker seg til toppen av tindene i Jotunheimen eller søker den gamle og vernede skysstasjonens atmosfære og berømte, gode mat.

 

Vertskapet sørger for at gjestene blir tatt hånd om på aller beste måte.

Velkommen!